Американското правителство не е забранило на Украйна да изстрелва ракети с

...
Американското правителство не е забранило на Украйна да изстрелва ракети с
Коментари Харесай

„Всичко е готово за апокалипсис: Лукашенко заплаши с ядрено оръжие

Американското държавно управление не е забранило на Украйна да изстрелва ракети с огромен обсег на съветска територия и това може да докара до апокалипсис. Ако се допусне някакво повърхностно придвижване, тогава ще стартира открита борба сред Съединени американски щати и Русия и това ще докара до нуклеарна война. Беларуският президент Александър Лукашенко изрази опасенията си от размяната на удари, откъс от речта му беше публикуван в държавния телеграм канал „ Пул първи “.

Лукашенко приказва от трибуната на VII Всебеларуско национално заседание, което стартира на 24 април. По време на речта си той напомни „ горещите точки “, които сега съществуват в света - съветската война против Украйна и заканите за Тайван от Китай. Според него зад тези ескалации стоят американците, които желаят да ги употребяват, с цел да отслабят противниците си. Според беларуския президент това се потвърждава и от появяването в Украйна на ракети с огромен обхват, предопределени за нахлуване и без възбрана да поразяват Русия. Според него сходна обстановка може да докара до „ апокалипсис “ и потребление на нуклеарни оръжия.

„ Може да стартира открита въоръжена борба, даже да се стигне до потребление на нуклеарно оръжие. Всичко е готово за това “, сподели политикът.

Лукашенко разясни и при какви условия Кремъл може да употребява нуклеарния боеприпас: в случай че има опасност за обстановката вътре в Русия. Той изрази обособена угриженост, че на Украйна преди този момент е било неразрешено да нападна съветска, а също и елементи от беларуска територия. Евентуалното по-нататъшно развиване на събитията е " заплашително ", изясни президентът.

„ Преди това те обществено обявиха, че не разрешават на украинците да нанасят удари на територията на Русия, частично на Беларус, в случай че обстановката стане заплашителна – преди всичко, за вътрешната обстановка в Русия – Русия ще употребява целия боеприпас, който има “, сподели Лукашенко.

Ядрената опасност на Руската федерация - детайлности

Трябва да се означи, че откакто американски чиновници оповестиха за даването на ракети ATACMS и неналичието на ограничавания за тяхното потребление, представители на Руската федерация започнаха да заявяват опцията за нуклеарна война. Например външният министър Сергей Лавров приказва за опасността от сблъсък сред нуклеарните страни. В същото време мнението на Лавров се появи незабавно откакто стана известно за новия пакет от помощи, разгласен в Пентагона.

В отговор се появиха известия от политици от страни сътрудници на Украйна. Например Полша заяви, че не възразява против появяването на нейна територия на военни бази с ядрено оръжие.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР